Lempäälän Kokoomus siivoutalkoissa

20.5.2019


Lempäälän Kokoomuksen jokavuotinen siivouspäivä pidettiin lauantaina 18.5.

Lempäälän Kokoomuksen hallituksen siivouspartio tarttui toimeen lauantaina 18.5 ja siivosi metsäautotien varten vajaan kahden kilometrin matkalta. Iso peräkärrykuormallinen luontoonkuulumatona jätettä toimitettiin jäteasemalle.

- On surullista miten ihmiset heittävät rojua metsiin sohvista autonrenkaisiin ja Sulo-pojan Aku Ankoista moottoriöljyyn. Monet näistä rojukasoista oli viety niin syvälle metsään, että helpompi ja nopeampi olisi ollut viedä ne itse suoraan jäteasemalle, Jocka Träskbäck ihmettelee.

Lempäälässä toimii aktiivinen jäteasema (moisiolammentie 23), kierrätyskeskus varikko, kierrätyspuoti ja Leveteks (https://kierratyskeskusvarikko.weebly.com/) sekä sosiaalisessa mediassa muun muassa Lempäälän Roskalava-ryhmä (https://www.facebook.com/groups/937021173057056/). Näiden kautta kiertää itselle tarpeeton tavara hyvin.

- Toisen romu, voi olla toiselle aarre. Klassinen sanonta pätee tänäkin päivänä. Olisi hyvä jokaisen kuntalaisen muistaa asiallinen jätteiden kierrättäminen. Luontoon heittäminen tai jopa syvälle metsään kuljettaminen on epäasiallista toimintaa, jota en pysty ymmärtämään, Heikki Hakala jatkaa.

 

Kuvat: Heikki Hakala ja Jocka Träskbäck