Kokoomus jätti valtuustoaloitteen

30.4.2020

Totti Hämäläinen esittelemässä valtuustolle aloitettaan
Totti Hämäläinen esittelemässä valtuustolle aloitettaan

Totti Hämäläinen jätti valtuustoaloitteen keskiviikkoisessa valtuuston kokouksessa. Aloite käsittelee Lempäälän strategista talouslinjaa ja sen laatimista.

Kokoomuksen valtuustoryhmä luovutti eilisessä kunnanvaltuuston sähköisessä kokouksessa aloitteen, jossa toivotaan, että Lempäälässä aletaan valmistella puolueryhmien kesken Lempäälän strategisia talouslinjauksia, jotka kunnanvaltuusto myöhemmin hyväksyy. Aloitteen jätti valtuutettu Totti Hämäläinen.

Valtuustoaloite perustuu huomioiltaan olennaisilta osin samoihin huomioihin, joita hän nostin aiemmassa blogikirjoituksessaan.

- Valitettavasti ainoastaan kokoomuslaiset valtuutetut ja yksi perussuomalaisten valtuutettu allekirjoittivat aloitteen. Ehkä muut puolueryhmät eivät jaa huoltamme siitä, että yksittäisten tilikausien suunnittelu on liian poukkoilevaa tai että taloussuunnitteluun pitäisi saada pitkäjänteisempi ote. Onneksi aloite etenee valmisteluun tästä huolimatta, Hämäläinen pohtii.

-Johdonmukainen ja pitkäjänteinen taloussuunnittelu on aivan keskeistä, jotta kuntalaisten palvelut saadaan tuotettua laadukkaasti pitkällä tulevaisuudessakin. Poliitikkojen tehtävä on linjata - myös talousasioissa. Siihen on satsattava, Hämäläinen jatkaa.